Spelalagom.se är en del av Svenska Spels arbete för spelansvar, någonting som är mycket viktigt när det kommer till att spela online. Allt innehåll på sajten är framtaget i samarbete med forskare och experter på spelvanor. Syftet med hemsidan Spela Lagom är att ge tydlig information om sunda spelvanor.

Vad är spelalagom.se?

Spelalagom.se är en hemsida som ger information om hur du förebygger problem, samt för att utbilda dig om hur spel fungerar. De ger dig också råd om sunda spelvanor, vilket kan hjälpa dig att spela ansvarsfullt. Svenska spel är väldigt försiktiga med marknadsföring och de skänker pengar till forskning om spelande, allt för att bidra till ett bättre spelklimat. De utbildar också alla som säljer deras produkter.

Spelproblem

Spelproblem är ett utbrett problem i Sverige och Spela lagom är ett led i Svenska Spels arbete mot spelberoende. På Spela lagom kan du få information om var du ska vända dig ifall du upplever att du har problem med ditt spelande. Där finns även information till dig som är anhörig till någon med spelproblematik, då det också är en jobbig position att befinna sig i.

Fakta om spel

Det finns många olika spelformer och de är alla mer eller mindre beroendeframkallande. På Spela lagom kan du läsa mer om de olika spelformerna som finns tillgängliga på marknaden, vilket kan vara till stor hjälp. Svenska Spel tar spelansvar på största allvar och det är anledningen till att de skapat denna hemsidan. Du kan på hemsidan också läsa mer om spelandets psykologi och dess betydelse.

Spela lagom är en bra sida att besöka som spelare även om du inte har några spelproblem. Du kan få gott om tips om hur du spelar lagom, vilket hjälper dig att kunna spela ansvarsfullt. Sajten finns tillgänglig på svenska och engelska samt att du hittar summering av sajtens innehåll på flera andra språk. Lär dig allt om hur svenska spel arbetar för ett ansvarsfullt spelande på Spelalagom.se.