De flesta av oss har kunnat konstatera att spelande online om pengar är något som blivit mycket populärt. Men detta är inte endast positivt. Ett stort antal människor kan inte kontrollera sitt spelande vilket påverkar deras tillvaro negativt. För att hjälpa dessa personer har Stodlinjen.se skapats.

Stodlinjen.se – Vad är det för något?

Stodlinjen.se erbjuder hjälp till dig som har problem med ditt spelande om pengar. Via Stodlinjen.se kan du, helt anonymt, testa dig själv för att se om du har problem med ditt spelande eller om befinner dig i riskzonen. Har du problem kan du följa ett självbehandlingsprogram där du via en app får tillgång till en rad verktyg som ska hjälpa dig att kontrollera ditt spelande.

Även för anhöriga

Det är inte endast den som har problem med sitt eget spelande som kan få hjälp via Stodlinjen.se. Anhöriga till en person som har problem med sitt spelande drabbas ofta av negativa konsekvenser. Det kan gälla allt från att den gemensamma ekonomin påverkas till att man som anhörig blir besviken eller känner sig förd bakom ljuset. Även anhöriga kan därför vända sig till Stodlinjen.se för att få hjälp och stöd.

Har du problem – Vänd dig till Stodlinjen.se

Känner du att du har problem med ditt spelande om pengar ska du inte tveka att besöka Stodlinjen.se. Via deras webbplats får du tillgång till en rad olika verktyg som kan hjälpa dig att förändra din situation. Först och främst kan du testa dig själv och behöver du hjälp finns denna tillgänglig via webbplatsen. Förutom självhjälpsverktyg kan du även chatta med professionella rådgivare.

Projektet drivs gemensamt av Centrum för psykiatriforskning vid Stockholms läns sjukvårdsområde och Karolinska institutet. Du får därför tillgång till ytterst kompetent hjälp som erbjuds av personer vilka är specialiserade på denna typ av spelproblematik. Du behöver inte heller vara orolig för din integritet. Du har möjlighet att vara helt anonym och inte ens rådgivarna som du är i kontakt med behöver veta vem du är.